Останні новини:

Навіщо Сі Цзіньпін насправді їде у турне Європою – Bloomberg

Поділитися:

Основна мета китайського лідера – вбити клин між Європою і США.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін вперше за п’ять років вирушає до Європейського Союзу з чітким посланням – Пекін пропонує набагато більше економічних можливостей для ЄС, ніж США. Тому Сі розпочне свою п’ятиденну поїздку до Франції, Сербії та Угорщини – ці країни прагнуть отримати інвестиції від Китаю, незважаючи на численні перевірки промислової політики Пекіна з боку ЄС і попередження офіційних осіб у Вашингтоні про ризики.

«Президент Еммануель Макрон прагне поглибити свої особисті зв’язки з Сі під час дводенного візиту до Франції, закликаючи китайського лідера закликати Владіміра Путіна припинити війну Росії в Україні, повідомляють люди, знайомі з планами… За їхніми словами, Макрон також прагне залучити китайські інвестиції у французький сектор виробництва акумуляторів для електромобілів», – повідомляє Bloomberg.

Візит включатиме запрошення Сі на вечерю до Єлисейського палацу в Парижі, де в меню може бути французький коньяк, який є об’єктом пекінського антидемпінгового розслідування.

«Французький президент Еммануель Макрон пропонує Сі можливість провести переговори з провідною державою ЄС, яка довела свою готовність прокласти більш незалежний шлях», – вважає доцент політології в Національному університеті Сінгапуру Чонг Джа Ян, який додав, що ця поїздка «є спробою привернути до себе ті частини Європи, які, на думку Сі, можуть бути більш прихильними до його позиції».

Нагадаємо, Китай може витримати будь-які нові тарифи, які накладає на нього світ – навіть каральні тарифи, які планує Дональд Трамп, якщо виграє другий президентський термін – тому що його ціни просто надто конкурентоспроможні, щоб протистояти їм.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....