Фіскальна стійкість США знаходиться на рекордно низькому рівні, – Bloomberg

Поділитися:

У Goldman Sachs Group Inc. провели величезну роботу та подали новий довгостроковий фіскальний прогноз у США. Згідно оновлених даних, ключовий показник стійкості боргу США досягає історично екстремальних рівнів.

Про це повідомляє видання Telegram “Перший Бізнесовий“.

Наразі економісти Goldman Sachs Group Inc. Мануель Абекасіс і Девід Мерікл зазначили таке: «Перспективи фіскальної стійкості США стали більш складними за останні п’ять років. Зокрема, більш високі очікувані майбутні процентні ставки суттєво погіршили траєкторії співвідношення боргу до ВВП і реальних процентних витрат як частки валового внутрішнього продукту».

Джанет Єллен, міністерка фінансів, посилається також на показники чистих відсоткових виплат із виплати з поправкою на інфляцію як частку ВВП як на свій основний показник прийнятності боргу. Наприклад, у своєму інтерв’ю Bloomberg за 2023 рік вона сказала, що ставка в 1% — це «абсолютно добре, в цьому немає нічого страшного».

Зараз аналітики Goldman впевнені, що цей відсоток постійно зростатиме і у 2034 році досягне відмітки 2,3%. Для порівняння, показник, який погнозували 5 років тому, був на рівні 1,5%. Натомість університету Джейсон Фурман і Лоуренс Саммерс з Гарвардського університета у 2020 році стверджували, що реальний чистий відсоток ВВП не може перевищувати 2% ВВП, і це має стати основним прагненням політиків у США.

Нагадаємо, експерти та аналітики кажуть про те, що китайське економічне диво підійшло до фінішної прямої.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
12 Червня 2024 року - 21:21
Незважаючи на можливе підвищення акцизів на пальне на 1,5–2 грн....
12 Червня 2024 року - 19:53
Один з оперативників розвідки РФ, який безпосередньо займається проведенням дезінформаційної...
12 Червня 2024 року - 13:43
Адміністрація американського президента планую посилення обмежень на доступ Китаю до...
11 Червня 2024 року - 18:06
У 2024 році ІТ-сфера України продовжила свій динамічний розвиток, незважаючи...