Політичною небезпекою для Сі Цзіньпіна називають кінець китайського економічного буму, – Bloomberg

Поділитися:

Експерти та аналітики кажуть про те, що китайське економічне диво підійшло до фінішної прямої. Для президента країни це новий виклик — як він буде керувати країною. Відомо, що чотири десятиліття поспіль у Китаї зростали показники доходів, а разом із тим і багатства. Але зараз один за одним стаються крахи та падіння — наприклад, у сфері нерухомості. Також виділяється негативними наслідками і торгівельна війна зі США.

Про це пише Telegram “Перший БІзнесовий“.

«Двигун процвітання» був помітно сповільнений не тільки перерахованими вище факторами — далася взнаки і пандемія з ї карантинними заходами. Доходи Китаю станом на зараз все ще зростають, але вже не у всіх галузях і не так стабільно, як це було раніше. Натомість люди почали вголос казати про своє невдоволення керівництвом країни.

У порівнянні зі Сполученими Штатами, де є демократичні вибори, а президент прислухається до думки народу, в Китаї є тільки політика та Сі. Люди в країні відчувають себе нестабільно, і йдеться не тільки про економічну складову. Аналітики по всьому світі мають однракові думки: Сі треба винайти нову модель управління країною, щоб впоратися із кризою, яка може прийти на зміну 40 рокам процвітання.

Нагадаємо, у країнах Великої сімки готуються до оголошення нових даних по інфляції. Це передуватиме заявам Центробанків щодо процентних ставок.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
12 Червня 2024 року - 21:21
Незважаючи на можливе підвищення акцизів на пальне на 1,5–2 грн....
12 Червня 2024 року - 19:53
Один з оперативників розвідки РФ, який безпосередньо займається проведенням дезінформаційної...
12 Червня 2024 року - 13:43
Адміністрація американського президента планую посилення обмежень на доступ Китаю до...
11 Червня 2024 року - 18:06
У 2024 році ІТ-сфера України продовжила свій динамічний розвиток, незважаючи...