BYD випередили Geely і стали автомобільними королями Китаю, – Bloomberg

Поділитися:

Мало хто за межами Китаю чув про будь-якого з вітчизняних автовиробників країни, поки Geely не прорвалася в 2010-х роках.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

На внутрішньому ринку автомобілі від Zhejiang Geely Holding Group Co. були одними з найбільш продаваних у країні. А в усьому світі імперія Geely та її засновника-мільярдера Лі Шуфу охоплювала частки у шведській Volvo, німецькій Mercedes-Benz і малайзійській Proton, а також партнерство з французькою Renault. Компанія Geely найбільш відома завдяки придбанню Volvo Cars у 2010 році та неймовірному розвитку. Цей успіх вперше показав, що китайський виробник може керувати міжнародним брендом так само добре, як його європейські чи американські аналоги.

Але всього за два короткі роки, до 2023 року, автовиробника затьмарила BYD Co., вискочка, яка обійшла Geely і стала найбільшим у світі продавцем електрифікованих транспортних засобів — і найбільшим автомобільним брендом у Китаї. За даними China Passenger, BYD навіть не входив до 10 найкращих виробників за обсягом поставок у країні ще в 2021 році, коли спільні підприємства державних виробників з Volkswagen AG і General Motors Co. очолили список, а за ними йшла Geely. Автомобільна асоціація показала. Тоді все змінилося, коли країна зробила ставку на електромобілі.

Нагадаємо, Світовий банк заявив, що економіки Східної Азії та Тихоокеанського регіону, що розвиваються, спостерігатимуть уповільнення зростання, а вищі відсоткові ставки та загострення геополітичної напруженості затьмарюють перспективи для регіону.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...