Світовий банк попереджає про уповільнення зростання в Східній Азії на тлі економічного спаду в Китаї, – Bloomberg

Поділитися:

Світовий банк заявив, що економіки Східної Азії та Тихоокеанського регіону, що розвиваються, спостерігатимуть уповільнення зростання, а вищі відсоткові ставки та загострення геополітичної напруженості затьмарюють перспективи для регіону.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“,

Зростання валового внутрішнього продукту очікується на рівні 4,5% у 2024 році та 4,3% у 2025 році, що нижче прогнозованих 5% у 2023 році, повідомляє Світовий банк у своєму піврічному прогнозі. Хоча більшість економік у Східній Азії та Тихоокеанському регіоні мають намір розвиватися швидше, ніж у решти світу, їхні темпи все ще нижчі, ніж до пандемії.

Зниження частково пояснюється очікуваним уповільненням у другій за величиною економіці світу, зростання якої, за прогнозами, сповільниться до 4,5% і 4,3% цього та наступного року відповідно. «Китай прагне перейти на більш збалансований шлях зростання, але пошук альтернативних драйверів попиту виявляється складним», — йдеться у звіті Світового банку.

Китай потребує більше, ніж просто «звичайне фіскальне стимулювання», сказав кредитор розвитку, додавши, що сильніший соціальний захист, прогресивне оподаткування та перерозподіл державних витрат з інфраструктури на людський капітал допоможуть стимулювати споживання.

Нагадаємо, один із основних бенефіціарів санкцій щодо російської та венесуельської нафти це постачальники з США, які міцно пробилися на ринки, де колись домінували ОПЕК та її союзники.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...