Американські постачальники нафти намагаються вийти на ринки ОПЕК+ по всьому світу, – Bloomberg

Поділитися:

Один із основних бенефіціарів санкцій щодо російської та венесуельської нафти це постачальники з США, які міцно пробилися на ринки, де колись домінували ОПЕК та її союзники.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Експорт нафти США встановив п’ять нових місячних рекордів відтоді, як західні країни почали накладати санкції на Росію у 2022 році. А з огляду на відновлення торговельних обмежень щодо Венесуели у квітні американські барелі починають витісняти підсанкційну сиру нафту в Індії, одному з найбільших покупців нелегальної нафти.

Ця зміна підкреслює, наскільки санкції допомогли американській сирій нафті захопити частку ринку в усьому світі. Незважаючи на те, що американська нафта протягом тривалого часу була найкращим експортером у світі, порушення енергетичних потоків після вторгнення Росії в Україну створило новий потяг для американських барелів. Після цього поставки до Європи та Азії різко зросли, перетворивши США на одного з найбільших експортерів у світі.

Нагадаємо, минулого тижня журналісти різних видань з США провели деякий час на авіаносці USS Dwight D. Eisenhower, щоб побачити зсередини місію США та їхніх союзників із захисту морських суден у Червоному морі від нападів повстанців хуситів і вони прийшли до висновку, що така тактика не працює.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...