Блокування кордону з Польщею: яка ситуація на пунктах пропуск, де фури не пропускають взагалі

Поділитися:

Черги з вантажівок утворилися і на кордоні зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією.

На кордоні з Польщею фермери блокують три напрямки – “Угринів”, “Ягодин” та “Рава-Руська”. На двох останніх двох КПП поляки взагалі не пропускають вантажні автомобілі, що їдуть з України до Польщі.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

З його слів, на пунктах пропуску “Ягодин” та “Рава-Руська” за останній період фіксують нульові показники перетину кордону на виїзд з України. На цих напрямках сукупно перебувають в черзі близько 500 вантажівок.

У розблокованих КПП на польському кордоні теж є черги. Втім, там рух вантажного транспорту не блокується. Крім того, утворилися черги у пунктах на кордоні з іншими країнами.

“Маємо черги по трьох напрямках – Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Зокрема, по напрямку пункту пропуску “Ужгород” – це кордон зі Словаччиною, станом на ранок десь 300 вантажівок очікують у черзі”, – сказав він.

На КПП “Тиса” на території Угорщини перебуває близько 800 вантажівок. Напроти пункту пропуску “Порубне” близько 400 вантажівок очікують в’їзду з території Румунії.

“Бачимо збільшення черг саме від початку блокування руху польськими фермерами на кордоні з Україною, оскільки досить складно перетнути кордон з Польщею”, – сказав Демченко.

Нагадаємо, вдень 20 березня польські фермери заблокували рух автобусів в пункті пропуску “Медика-Шегині”, що у Львівській області. Віцепрем’єр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков гнівно відреагував на такі дії поляків та навіть звернувся до міністра внутрішніх справ Польщі. Вночі стало відомо, що рух транспортних засобів у цьому пункті пропуску повністю розблоковано.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...