У США підтвердили передачу Іраном росії своїх несправних БПЛА

Поділитися:

У США офіційно підтвердили правдивість публікацій в американських ЗМІ, які заявили про отримання росією безпілотних літальних апаратів від Ірану.

Про це заявила представник Білого дому Карін Жан-П’єр на брифінгу у Вашингтоні.

«За нашими даними, росія отримала від Ірану безпілотники серії Mohajer-6 та Shahed протягом декількох днів у серпні. На російські транспортні літаки завантажили обладнання БПЛА на аеродромі в Ірані, потім вони вилетіли з Ірану в росію», – сказала вона.

За повідомленням CNN, можливість застосування іранських БПЛА на українському фронті підтвердив перший заступник представника Державного департаменту США Ведант Патель.

«Російські військові страждають від нестачі постачань в Україні частково через санкції та експортний контроль, що змушує росію покладатися на ненадійні країни, такі як Іран, щодо поставок та обладнання. Ми будемо продовжувати рішуче впроваджувати всі санкції США з торгівлі зброєю росією та Іраном та будемо підтримувати наших партнерів у всьому регіоні на тлі іранської загрози», – сказав він.

Нагадаємо, 29 серпня низка західних ЗМІ повідомила, що Іран передав росії бойові безпілотники. З посиланням на розвідку США засоби масової інформації відзначили, що іранські БПЛА навіть в ході випробувань показали масові несправності, тому неясно, як сильно вони змінять ситуацію на фронті в Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...