Агенти УУБ в областях контролюють передачу реалізованої необробленої деревини покупцям

Поділитися:

Завдання Української універсальної біржі не лише проводити відкриті, прозорі, конкурентні та доступні кожному торги необробленою деревиною, а й контролювати виконання контрактів сторонами.

Для цього на УУБ діє моніторинг виконання договорів купівлі-продажу необробленої деревини. Він складається з консультацій учасників торгів, що проводять фахівці біржі, вирішення спірних питань та супроводу чинних контрактів.

Крім цього у регіонах на регулярній основі працюють Агенти УУБ, які контролюють передачу реалізованої сировини безпосередньо на місцях її відвантаження покупцеві.

Нещодавно така процедура відбулась й на Львівщині, де Філія «Славське лісове господарство» ДП «Ліси України» продала партію необробленої деревини підприємцю.

Агенти біржі разом з представниками лісгоспу оглянули реалізований ресурс. Звірили його параметри – розміри, породу, якість, кількість з зазначеними у біржовому лоті. Вони відповідали заявленим, порушень виявлено не було. Після цього був складений відповідний Акт огляду партії товару. Покупець отримає деревину, що відповідає всім його вимогам у визначені строки.

«Виконання договорів є вкрай важливим, адже впливає на стабільність ринку. Якщо контракт не виконується, від цього втрачають обидві сторони – продавець не отримує кошти за сировину, а покупець необхідний йому ресурс. Тому, УУБ ставиться дуже уважно до цього аспекту. Ми, як Агенти біржі, контролюємо передачу реалізованої необробленої деревини на місцях відвантаження й слідкуємо, щоб між сторонами не виникало непорозумінь й договір було виконано. Якщо постають незначні проблемні питання, ми розв’язуємо їх на місці. Завдяки роботі у цьому напрямку, рівень виконання контрактів на УУБ сягає близько 90%», – розповів Тимур Стремецький, директор ТОВ «Торговий дім «Галконтракт» (Агент УУБ).

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...