США можуть надати Україні дозвіл бити їх зброєю вглиб РФ

Поділитися:

За словами європейських чиновників, президент Байден був на межі схвалення використання Україною далекобійної західної зброї по цілях у глибині російської території за умови, що вона не буде використовувати зброю, надану США.

Очікується, що Байден обговорить це питання сьогодні під час зустрічі з новим прем’єр-міністром Британії Кіром Стармером у Вашингтоні, пише The New York Times.

Британія вже дала сигнал, що вона хоче дозволити Україні використовувати ракети великої дальності, але вона хоче дозволу від Байдена продемонструвати єдину стратегію з Францією та США.

Володимир Путін вчора попередив, що країна «прийме відповідні рішення» у відповідь на крок Заходу. «Це означатиме, що країни НАТО — США та європейські країни — перебувають у стані війни з Росією», — сказав він.

Адміністрація Байдена поки що вагалася, остерігаючись провокувати Москву, особливо після попереджень американської розвідки про те, що Росія може у відповідь допомогти Ірану атакувати сили США на Близькому Сході.

Нагадаємо, під час вечірніх дебатів у вівторок у Філадельфії віце-президентці Камалі Гарріс потрібно було зробити дві речі: порушити справу проти свого опонента, колишнього президента Дональда Трампа, і, що більш важливо, обґрунтувати, чому виборці повинні обрати її президентом.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...