НАТО анонсувало підсилення допомоги Україні боєприпасами та засобами ППО ще до саміту

Поділитися:

Генсек НАТО очікує, що союзники України зроблять оголошення щодо посилення українських систем ППО та боєприпасів.

Перед самітом НАТО, запланованим на 9-11 липня у Вашингтоні, союзники оголосять нові пакети допомоги. Вони включатимуть засоби протиповітряного захисту та боєприпаси. Всі члени Альянсу погодилися збільшити підтримку України через нові тренування військових та довгострокові зобов’язання.

Про це повідомив генеральний секретар Єнс Столтенберг в інтерв’ю каналу CBS. Він очікує, що всі члени НАТО оголосять про посилення озброєння України.

“Я також очікую, що до саміту НАТО, який розпочнеться найближчого тижня, члени Альянсу зроблять нові оголошення про посилення протиповітряної оборони та збільшення кількості боєприпасів”, – зазначив Столтенберг.

Він додав, що НАТО візьме на себе надання і координацію безпекової допомоги Україні. Зокрема, в Німеччині буде створено командування з логістичними центрами, де розмістять техніку для тренування Збройних сил України. Генсек підкреслив, що це буде великим і важливим результатом саміту.

“Основне завдання Альянсу – забезпечити перемогу України. Це є передумовою для майбутнього членства країни в НАТО”, – сказав Єнс Столтенберг.

Він також зазначив, що НАТО і союзники прагнуть миру, а єдиний спосіб його досягти – переконати російського диктатора Володимира Путіна, що він не зможе перемогти на полі бою. Нагадаємо, країни НАТО домовилися надати Україні €40 млрд військової допомоги у 2025 році. Наголошується, що лідери держав-членів Альянсу підпишуть відповідний документ на саміті, який відбудеться у Вашингтоні.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що основний акцент саміту буде зосереджений на підтримці України у довгостроковій перспективі. Він також нагадав про нещодавно укладену двосторонню безпекову угоду між Україною та США, до якої приєдналися ще 16 країн-партнерів, а також висловив надію, що до саміту цей список зросте.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності