Члени НАТО готуються оголосити про нові кроки зміцнення сил ППО України вже на саміті у Вашингтоні

Поділитися:

Країни-члени Північноатлантичного альянсу на саміті у Вашингтоні 9-11 липня оголосять про нові кроки для посилення протиповітряної оборони та військових можливостей України.

Про це повідомив високопоставлений представник адміністрації Байдена під час телефонного брифінгу.

“Наступного тижня ви побачите потужну демонстрацію підтримки України з боку США та союзників. Члени Альянсу вкотре підтвердять, що майбутнє України в НАТО та зроблять важливі нові заяви про те, як ми збільшуємо військову, політичну та фінансову підтримку України з боку НАТО”, — наголосив чиновник.

Американський посадовець зазначив, що ці заяви стануть “частиною мосту України” до членства в Північноатлантичному альянсі.

Він такого наголосив, що 11 липня відбудеться засідання Ради НАТО-Україна, після якого президент США Джо Байден проведе спільний захід із українським лідером Володимиром Зеленським, а також майже двома десятками союзників і партнерів, які підписали двосторонні безпекові угоди з Україною.

“Сполучені Штати, крім того, оголосять нові кроки задля зміцнення ППО України та військових можливостей, щоби допомогти їй захищатися сьогодні, а також стримувати російську агресію в майбутньому”, — наголосив представник Білого дому.

До того ж, як зауважив посадовець, саміт НАТО у Вашингтоні надішле Путіну “потужний сигнал”, що він не зможе пересилити коаліцію країн, які підтримують Україну.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що країни Альянсу на саміті в Сполучених Штатах Америки узгодять суттєвий пакет підтримки для України. Це стане “найневідкладнішим завданням” під час зустрічі, що відбудеться наступного тижня у Вашингтоні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності