Останні новини:

Україна отримала дозвіл від США бити по 16% території РФ – ISW

Поділитися:

США дозволили Україні бити тільки по 16% території РФ, яка перебуває в зоні досяжності ракет ATACMS. Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW) у зведенні від 9 червня.

“Обмежена зміна політики адміністрації Байдена, яка дозволила Україні використовувати надану США зброю для нанесення ударів по деяких російських військових об’єктах у невеликому районі на російській території, скоротила розмір наземного притулку Росії щонайбільше на 16 відсотків”, – ідеться у зведенні ISW.

Вказується, що “цього недостатньо, щоб зривати операції ЗС РФ у скільки-небудь значній мірі”.

Аналітики підкреслюють, що політика США, як і раніше, захищає переважну більшість оперативного тилу і глибокого тилу РФ.

“Політика США, що обмежує використання Україною наданої США зброї, фактично створила великий притулок – територію в радіусі дії наданої США зброї, але українським силам не дозволяється наносити удари з наданої США зброї, яку Росія використовує для захисту своїх бойових сил, командування й управління, логістики та служб тилового забезпечення, які російські військові використовують для проведення своїх військових операцій в Україні”, – пишуть також аналітики.

Раніше з посиланням на ISW повідомлялося, що у РФ недостатньо резервів для одночасних масштабних наступів на кількох напрямках.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...