США та Європа сперечаються щодо використання російських активів на 280 мільярдів доларів – Bloomberg

Поділитися:

США та їхні європейські союзники кажуть, що вони мають намір використати заморожені російські активи, щоб якось допомогти Україні. У Бразилії цього тижня сперечаються про найкращий спосіб зробити це, не наражаючись на юридичну чи фінансову небезпеку.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Країни Заходу заморозили цінні папери та готівку на суму близько 260 мільярдів євро (282 мільярди доларів), понад дві третини з яких припадає на Європейський Союз. Усі вони погоджуються, що ці кошти мають залишатися закритими для Росії, якщо вона не пообіцяє допомогти у відбудові України. Але вони розходяться з приводу того, чи законно переходити Рубікон шляхом прямого захоплення активів, тому завдання полягає в тому, щоб вичавити кошти, не виснажуючи їх.

Оскільки вторгнення Росії триває вже третій рік, а допомога від США стикається з перешкодами в Конгресі, зростає бажання розглянути те, що колись вважалося високоризикованим. Міністр фінансів США Джанет Єллен цього тижня заявила, що юридичні та моральні аргументи є вагомими, і намагається заспокоїти сумніви європейців. Великобританія також висловила підтримку арешту активів.

Нагадаємо, попри публічні суперечки, представники G7 одностайні в тому, що Москва повинна заплатити за завдані нею збитки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...