За рецептами кращого шеф-кухара Франції: харківський креатор створив ексклюзивну лінійку десертів

Поділитися:

Декілька десятків років тому інженер-технолог Дмитро Борисов з Харкова вирішив кардинально змінити своє життя і став продуктовим візуалізатором. Нині він готовий запропонувати свої витончені та ексклюзивні десерти у спеціальних колекціях.

Свій шлях на дорозі солодощів та десертів Дмитро розпочав з рідного Харкова, де створив кондитерську, згодом у рідному місті йому стало тісно, тож наступну він відкрив уже в Гонконзі. Гаслом креатора став девіз «Стиль солодкого життя в ритмі сучасного мегаполісу». Війна боляче вдарила по бізнесу Борисова, проте у складні часи він не міг залишити Україну. Тому не дивлячись ні на що продовжує займатися улюбленою справою, адже довгий час навчався кондитерській справі у Франції, Італії та Іспанії.

«Нині сконцентрував свою діяльність повністю на макаронах – надихнула мене зайнятися ними історія французького шеф-кухара Олівє Бажара. Це один з кращих кондитерів Франції, чемпіон світу та майстер з неймовірною фантазією», – пояснює Дмитро.

Він довгий час вивчав роботи Бажара та вирішив піти його дорогою в кондитерській справі. А на роботу саме з макаронами його надихнула висока купівельна спроможність та постійна мода на цей десерт. Креатор зізнається, що йому подобається експериментувати зі смаками.

Макарун – це кондитерський виріб, який складається з двох частин, що, як правило, виготовляються з мигдалю чи інших видів горіхів. Два цільні вироби з’єднуються між собою начинкою з ганаша (суміш з шоколаду, вершків та фруктового пюре) та безпосередньо фруктового пюре з додаванням пектину і лікеру.

Так виникла ідея створити Ribes.

«Ribes» дослівно можна перевести як ревінь, або ж як червона смородина. Коли араби завойовували європейські території, вони не знайшли тут свого улюбленого ревеню, але знайшли червону смородину, що була схожа за смаком. Тому нині Ribes означає дві рослини. До речі, при своїх завоювання араби втрачали чимало солдат, проте пораненим дуже допомагала суміш з червоної смородини, горіхів, лікеру, перетертих фруктів – вона не лише лікувала, але й посилювала імунітет у здорових людей. Зазвичай її готували в тісті. Так виникли найперші у світі макарони. Трохи згодом європейці додавали в таку суміш яйця. Тому для мене вибір назви не стояв», – пояснює кондитер.

Он-лайн магазин Ribes вже сьогодні готова запропонувати клієнтам макарони зі смаками фісташки-вишні, манго-лайму-чилі, гуави, маракуїй, тофу, фраппе-чорниця і багато інших, а ще в меню є макуруни навіть зі смаком всіма улюбленої з дитинства ряжанки.

А  нашими родзинками стали спеціальні подарункові набори. Приміром набір десертів Макаронс “Flamingo” з 6-ма макарунами “Кокос Гуава Маракуйя”. Десерт поєднує в собі солодке, пристрасне та тропічне поєднання акордів гуави, маракуйї та кокосу, які збагачені ямайським та полінезійським ромом, доповнені самоанськими кокосами, що створюють насичене фруктове відчуття Південного моря.

Або смак волоського горіху ДорБлю, з колекції Valentino. Вишукане плетіння древесних нот волоського горіха та пряного із солом’яними нотками сиру ДорБлю оповиті в шоколадно-вершкову консистенцію з прожилками плісняви ​​сиру ДорБлю та шматочків молодого волоськогогоріха. Стриманий але водночас древесно– насичений солодкуватий смак, з легкою солонуватістю, збагачує свідомість і надає впевненості своєю харизмою. Десерт добре пасує до кави та Prosecco.

«Макаронс Апельсин – Гранд Марнієр, з колекції Fondentarancio. Композиція розкривається контрастним шлейфом з ніжного молочного та чорного гіркого шоколаду з соковитими акордами стиглого Сицилійського апельсина, зелених помаранців з Карибських островів та ароматного Каламансі, утворюючи ніжну помадку, що тане», – представляє одну зі своїх колекцій Дмитро Борисов.

Такий підхід оцінили незалежні дегустатори FavoriteFood&Drinks, тож макарони Ribes отримали спеціальну відзнаку за авторський стиль українці в поєднанні з класичною французькою рецептурою Бежара.

«Наші макарони більш ніжні та витончені, ніж ті, що представлені зараз на ринку. Наші мають тонку хрустку шкірочку, ніжну начинку всередині, а також смаки носять композиційний характер. Комбінаторика смаків у нас на рівні парфумерії. Приміром, на ринку є смак кокосу, а у нас це ціла історія – у нас йде кокос з додаванням маракуї, гуави та карибського лікеру «Махіка», – пояснює відмінності Дмитро Борисов.

При цьому сам Дмитро Борисов стверджує, що макаруни – це передусім емоції які насичені смаковою палітрою. Тих, хто хвилюється з приводу термінів вживання – майстер заспокоює: його вироби зберігаються і доставляються в замороженому вигляді та мають термін придатності 6 місяців і при цьому не втрачають своїх якостей.

 «Маємо чимало вдячних клієнтів, які роблять замовлення у нас. Деякі навіть консультуються – який смак замовити до тієї чи іншої події. Наприклад, нещодавно постійний клієнт попросив зробити смак макаронів для його дівчини-гурмана, якій він вирішив освідчитися. Так виник смак з шоколадом Рубі, малиною, лічі та трояндою. Така собі буря ягідно-фруктової свіжості та розкішної ніжністю. Також я досить часто розповідаю клієнтам історію з індуїстської міфології про Бога кохання Камадеву, що використовував манго, щоб проткнути серце Бога Шиви під час медитації – так Шива закохався в Богиню родючості Парваті. Тож закоханим рекомендуємо ще й нашу колекцію макаронів з манго. Можна сказати, що ми продаємо історію, а не макаруни», – розповів Борисов.

Вироби, за його словами, цікавлять міленіалів до 40 років, людей, що цінують себе і свою половинку, звикли до красивого, естетичного способу життя, побували у Європі та точно не звикли насолоджуватися грубими смаками чи слідувати трендам.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...