В Україні з’явиться новий реєстр

Поділитися:

Міністерство цифрової трансформації України запускає реєстр пошкодженого та зруйнованого майна, який міститиме дані про всі об’єкти нерухомості, пошкоджені або зруйновані під час військової агресії російської федерації.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час конференції «Цифрова відбудова України».

«Реєстр пошкодженого та зруйнованого майна вже розроблений та запускається. Тепер вся інформація, яку українці подавали через «Дію», буде потрапляти в цей реєстр», – сказав він.

Федоров додав, що також у реєстр будуть вноситись дані про пошкоджене майно юридичних осіб. Після цього органи місцевого самоврядування та державної влади зможуть всю інформацію верифікувати та приймати більш ефективні рішення.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зазначив, що підприємства та відомства міністерства також вноситимуть дані про пошкоджене майно у цей реєстр.

«Укрзалізниця, Укравтодор, інші наші підприємства, порти та аеропорти мають об’єкти, які зруйновані. Ми ставимо завдання – розпочати якнайшвидше вносити туди інформацію», – наголосив міністр.

За його словами, реєстр дозволить Мінінфраструктури закумулювати всю інформацію про пошкоджені або зруйновані об’єкти інфраструктури, оцінити збитки, а також розрахувати вартість відновлення.

Як повідомлялося, у застосунку «Дія» можна буде подати інформацію про майно, пошкоджене внаслідок російської агресії, починаючи з 19 лютого 2014 року.

Наразі через «Дію» українці подали понад 256 тис. заяв про пошкоджене майно.

«Наразі через портал і застосунок «Дія» українці подали понад 256 тисяч заяв про пошкоджене майно». За словами Федорова, з загальної кількості поданих заяв 90% подано через додаток та 10% – через портал. Загальна площа пошкодженого майна, про яке заявлено на додаток «Дія», – 17,5 млн. квадратних метрів.

«Проте ця цифра не є остаточною, оскільки не враховує пошкоджену інфраструктуру та промислові об’єкти. Тепер вся інформація про майно, що постраждало від російської агресії, буде інтегрована в спеціальний Реєстр», – зауважили у міністерстві.

Підкреслюється, що фіксація завданих збитків є необхідним кроком для подальшого формування політики відбудови та компенсації.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....