Українські пілоти пройшли інтенсивну підготовку у Британії перед польотами на F-16

Поділитися:

Десять пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у Великій Британії та колись стануть першою лінією оборони, захищаючи небо України від російських військ.

За даними Генштабу, тепер група перейде до поглибленої льотної підготовки, яку проводять ВПС Франції, перш ніж навчитися керувати винищувачами F-16.

Міністр оборони Грант Шаппс сказав:

“Я хотів би привітати цих відважних пілотів із завершенням початкової підготовки тут у Великій Британії. Завдяки всесвітньо відомим навичкам Королівських ВПС, ці пілоти пройшли одне з найкращих доступних тренувань і тепер на крок ближче до участі в боротьбі з незаконним вторгненням росії.
Останні два роки Велика Британія лідирувала в нарощуванні можливостей України в повітрі, удосконаливши її літаки додатковим обладнанням, а також була першою країною, яка надала Україні крилаті ракети великої дальності.
Україна використовує свої ВПС із руйнівним ефектом, знищуючи чорноморський флот росії та завдавши серйозної шкоди його штабу. Ця віха є ще одним кроком вперед для повітряних можливостей України — разом із нашими союзниками ми демонструємо, що й надалі будемо підтримувати Україну.”

Сучасні військово-повітряні сили дадуть значний приріст можливостей України, які наразі складаються з літаків радянської епохи. Вони діятимуть як потужний засіб стримування та протидії власним силам Росії, обмежуючи їх здатність атакувати цілі в Україні.

“У рамках навчання досвідчені інструктори Королівських ВПС навчали пілотів загального керування літаком, польоту за приладами літака, навігації на низьких висотах та польоту у складних формуваннях. Вони також пройшли навчання англійської мови, щоб допомогти у підготовці та підвищити взаємодію з повітряними силами НАТО – англійська є стандартною мовою міжнародних польотів. Завдяки тісній співпраці з ВПС Франції для узгодження наших навчальних програм пілоти тепер продовжать роботу у Франції, щоб пройти поглиблену льотну підготовку, перш ніж перейти до навчання на самому літаку F-16”, – повідомили у Генштабі.

Пілоти приєдналися до понад 60 тисяч українців, які пройшли навчання у Великій Британії після того, як Путін віддав перший наказ про вторгнення до Криму у 2014 році, включаючи 36 000 військових з 2022 року в рамках операції Interflex.

Нагадаємо, Румунія офіційно схвалила тренування українських пілотів на F-16.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...