У столиці найближчим часом відключатимуть світло за графіком

Поділитися:

Ситуація в енергосистемі Києва стабілізується, а отже найближчим часом у столиці зможуть повернутися до планових відключень електроенергії.

Про це повідомив генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко.

«Відключення стають більш прогнозованими, завдяки неймовірній роботі енергетиків. Сподіваюся, найближчим часом зможемо повернутися до графіків», – написав Коваленко.

Утім, за його словами, мешканці столиці повинні відповідально використовувати електроенергію, особливо під час підготування до новорічних свят, «щоб із постачанням не було перекосів». Зокрема, киян закликали не вмикати в розетку все підряд, особливо у перші 15 хвилин після того, як дають світло.

Також Коваленко додав, що придбання генераторів для багатоповерхових будинків у Києві є справді гарною інвестицією киян, оскільки від таких приладів можна заживити водяні насоси, ліфти чи іншу техніку.

До міської влади Києва, за його словами, вже надійшло 107 заявок від ОСББ на компенсацію 70% вартості придбання генераторів для будинків.

Нагадаємо, за даними «Укренерго», станом на 28 грудня через зупинку деяких блоків електростанцій внаслідок обстрілу газової інфраструктури у східному регіоні дефіцит електроенергії у системі збільшився. Утім, завдяки відносно теплій погоді вже четвертий день поспіль у нічні години не застосовуються обмеження споживання.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...