Суботін намагається врятувати «Мегабанк» грошима «Турбоатома»

Поділитися:

Новину останніх днів про затримання в Куршевелі бізнесмена та олігарха Костянтина Жеваго – обговорюють в великих та малих бізнес – колах.

Державне бюро розслідувань інкримінує Жеваго розтрату113 млн доларів банку Фінанси та Кредит, через що постраждали інтереси держави та вкладників банку.

На жаль, крадіжка коштів акціонерами банків у власної держави та вкладників – не поодинокий випадок у нашій країні.Один з останніх прикладів – ситуація навколо банку Віктора Суботіна – «Мегабанку».За підрахункам Національного банкуУкраїни у «Мегабанку» «розчинилися» коштиюридичних осіб у сумі – 2,5 млрд грн, з яких 1,4 млрд грн – кошти “Українських енергетичних машин” (“Турбоатом”), генеральним директором якого є сам Суботін.

Не погашений борг перед Мінфіном за кредитом Європейського інвестбанку на суму близько 500 млн грн. – за який доречі, відповідальність несе і держава також.Та невиконані платежі перед харківськими комунальними підприємствами – 30 млн грн.

І якщо вкладники – фізичні особи за законом можуть отримати відшкодування від Фонду гарантування майна.То питання повернення боргу перед Мінфіном та юридичними особами залишається відкритим. І до слова, банк був регіональний і багато харківських бізнесів обслуговувалися саме там. Тобто люди постраждали не тільки від війни, а й від власних земляків, які цинічно нажилися на людській біді.

Виникає питання, хто «прикриває»  Віктора Суботіна та його спільників, що на них досі не звернули увагу правоохоронні органи, Національне антикорупційне бюро таДержавне бюро розслідувань?

Поки правоохоронні органи вивчають ситуацію, Суботін намагається наповнити поточні рахунки «Мегабанку», використовуючи контракти «Турбоатома».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...
15 Квітня 2024 року - 23:08
Понад чотири місяці студенти проходять навчання в соціальній акторській школі...
12 Квітня 2024 року - 13:41
Hillel IT School підписують у “Вчасно” навіть інструктажі з питань...
11 Квітня 2024 року - 12:05
Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію