США пішли на зближення з Китаєм – що відомо

Поділитися:

Президент Китаю Сі Цзіньпін під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном повідомив, що їм вдалося досягнути прогресу у зміцненні двосторонніх зв’язків між двома найбільшими економіками світу.

Про це повідомляє Телеграм – канал “Перший Бізнесовий“.

«Я сподіваюся, що завдяки цьому візиту ви зробите більш позитивний внесок у стабілізацію китайсько-американських відносин», – сказав Сі американському дипломату в понеділок, згідно із заявою МЗС Китаю.

З опублікованої інформації на сайті Держдепу США відомо, що сторони також досягли прогресу та домовилися з деяких конкретних питань, проте подробиць не озвучувалось.Блінкен під час візиту натякнув, що в «інтересах світу» підтримувати стійкі  зв’язки, і назвав розмови з високо посадовцями КНР під час своєї поїздки «відвертими» та «продуктивними».

Позитивний тон, який випливає з візиту Блінкена до Пекіна є сигналом, що відносини між двома наддержавами можуть досягти більш стабільної основи, оскільки союзники США та деякі з найбільших торговельних партнерів Китаю можуть постраждати через конфронтацію двох потужних країн світу.

Зустріч Блінкена з Сі також закладає основу для особистих переговорів Сі та Байдена пізніше. У неділю Сі прийняв запрошення відвідати Вашингтон, заявили в Держдепартаменті, після двосторонніх переговорів Блінкена з високо посадовцями КНР.
Генрі Ван, засновник Центру Китаю та глобалізації, вказав, що візит Блінкена стане каталізатором для більшої двосторонньої взаємодії між двома країнами. Президент США Джо Байден вже висловив сподівання на зустріч з китайським лідером протягом декількох місяців.

«Блінкен закладає основу для майбутньої взаємодії між різними рівнями уряду, бізнес-спільнотою, академічним середовищем і дослідженнями, — додав Ван. – Він приніс період стабілізації, послаблення напруги принаймні на другу половину року».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
21 Травня 2024 року - 11:43
У Міжнародний день музеїв, який відмічають щорічно 18 травня, у...
20 Травня 2024 року - 18:42
Лінія магазинів EVA – найбільша національна мережа магазинів краси та...
20 Травня 2024 року - 18:25
На сьогодні діє норма, що висновок ВЛК є дійсним протягом...
20 Травня 2024 року - 15:24
Академія інтернет-маркетингу WebPromoExperts розробила нову програму для ветеранів АТО та...