Що привезти із поїздки на Кубу

Поділитися:

Куба – екзотичний острів, який у багатьох асоціюється з Че Геварою, свободою, революцією. Острів у Карибському морі – ідеальне місце для безтурботного, пляжного відпочинку. Чудова тропічна природа, цілорічно комфортна температура 25-28 ° C, чисті піщані пляжі та дружелюбне місцеве населення приваблюють численних туристів з усіх куточків світу. Доступна ціна та безліч визначних пам’яток – додаткові приводи задуматися про подорож. Традиційно мандрівники привозять із Куби сувеніри, які нагадують про перебування у країні. Багато туристів купують подарунки колегам та друзям, щоби поділитися враженнями про відпочинок. На перших місцях у рейтингу товарів, що ототожнюються з островом свободи, — ром Хавана Клаб та кубинські сигари. Це найпопулярніші, але не єдині варіанти подарунків, які можна привезти із Куби.

Найкращі кубинські сувеніри

Гавана – місто з багатою історією, яке наповнене колоритними спорудами та ретро автомобілями. Заснований у 1519 році. Окремо варто наголосити на красі тропічної природи. Невипадково туристи прагнуть зробити більше фотографій, які допоможуть зберегти пам’ять столиці Куби. Однак існує найкращий спосіб забрати із собою враження від побаченого. На вулицях Гавани повсюдно продаються картини, що відображають красу та колорит місцевих визначних пам’яток. Додатково працюють картинні галереї, де можна придбати високу художню цінність. Причому за розумною ціною. Кубинська кава трохи поступається популярності рому і сигарам. Однак також широко відома у світі завдяки смаковим властивостям. Смак напою яскравий і насичений, глибокий аромат з великою кількістю відтінків. Кавові зерна вирощують на плантаціях у передгір’ях Сьєрра-Маестра. Клімат та ґрунт ідеально підходять для вирощування кавових дерев без використання хімікатів. Справжню кубинську каву можна купити на Маудау і для цього не потрібно їхати на Кубу. Однак деякі кубинські сувеніри знайдете лише на острові:

  • Музичні інструменти. Афро-кубінські барабани бата у формі пісочного годинника, бонго — здвоєний ударний інструмент, конга — високий, вузький барабан, палички-клаві, шекері стануть чудовим подарунком для шанувальників латиноамериканської музики.
  • Тостонери. Спеціальне обладнання – прес, призначене для приготування національної страви – хрустких тостонів. Тостонера є у кожній кубинській родині. Тостони – двічі обсмажені незрілі (зелені) банани. Тостони подають до основної страви і використовують як додаткову закуску до сиру.
  • Чоловічі сорочки гуаябера. Найпопулярніший одяг, який носять практично всі чоловіки Карибського регіону.

Кубинські песо та монети порадують нумізматів. Книги місцевих авторів Р. Аренаса, Х. Л. Ліма, Н. Гільєна, М. Барнета припадуть до смаку бібліофілам. Альтернативні варіанти подарунків – прикраси з коралів, диски з кубинською музикою, одяг та головні убори з місцевою символікою (зображення Че Гевари, написи «Гавана»).

Недорогі варіанти подарунків та сувенірів у Куби

Варто звернути увагу на унікальні вироби із дерева, які продають вуличні торговці. Попільнички, статуетки, моделі машин, предмети побуту, прикрашені різьбленням та покриті лаком. Вартість виробів ручної роботи стартує з позначки 115 грн. Альтернативні варіанти – маски з пап’є-маше та прикраси з черепашок. Кокосові мавпи є символом Куби. Сувеніри вирізують вручну із шкаралупи кокосу. Ціна у середньому становить 150 грн.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...