Окупанти знову завдали масового ракетного удару по Україні

Поділитися:

ЗС Росії здійснили черговий масований обстріл України 10 лютого, використовуючи ракетне озброєння. Приблизно о 8.30 по всій території України оголосили повітряну тривогу.

О 8:33 Голова Одеської ОВ Максим Марченко повідомив, що у повітрі знаходиться ворожа авіація, а в морі — кораблі-носії ракет «Калібр».

«Противник здійснив пуски ракет! Повітряна тривога буде тривалою. Прошу не ігнорувати сигнал повітряної тривоги та пройти в укриття. Віримо у ППО!», — написав Марченко у своєму телеграм-каналі.

О 8:45 в Одеській районній адміністрації повідомили про запуск ракет із морських носіїв «Калібрів».

.

За даними спікера Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, запуски крилатих ракет здійснювалися з морських носіїв у Чорному морі та стратегічних бомбардувальників ТУ-95.

Перша інформація про вибухи у Кривому Розі з’явилася приблизно о 9:35.

ППО спрацювало у Миколаївській, Запорізькій, Полтавській, Кіровоградській, Харківській та Одеській областях.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив про ще один удар по критичній інфраструктурі Харкова.

Журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що 5 бомбардувальників стратегічної авіації ворога випустили ракети, ще 5 готуються до запусків.

Також стало відомо, що ППО спрацювало на Київщині.

Пізніше мер столиці Віталій Кличко повідомив, що уламки ракет у Києві пошкодили авто та дах приватного будинку у Голосіївському районі.

А секретар міськради Анатолій Куртєв підтвердив два влучення по Запоріжжю.

Також було зафіксовано вибухи у Хмельницькому.

Крім того, російську ракету було зафіксовано в повітряному просторі Молдови. Про це повідомив голова Миколаївської ОВ Віталій Кім.

“Одна ракета в повітряному просторі Молдови (транзитом поки що)”, – йдеться в повідомленні.

Згодом у соцмережах з’явилася інформація, що одна з російських ракет пролетіла через повітряний простір Румунії. Це країна НАТО.

«Сьогодні, 11 лютого, о 10:18 дві російські крилаті ракети «Калібр» провели перетин Державного кордону України з Республікою Молдова. Орієнтовно о 10:33 ці ракети перетнули повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав. Ракети було запущено з акваторії Чорного моря», — вказано в офіційному каналі Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

«Укренерго» повідомляє про перебої з електропостачанням у деяких областях: були прильоти під час ранкової ракетної атаки кількома об’єктами високовольтної інфраструктури. Через загрозу ракетної атаки в деяких областях застосовуються екстрені відключення світла.

У ДПЕК прокоментували цю ситуацію.

“Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть мети”, – йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...