Nvidia оновлює процесор, оскільки конкуренти кидають виклик домінуванню ШІ – Вloomberg

Поділитися:

Nvidia Corp., найдорожчий у світі виробник мікросхем, оновлює свій процесор штучного інтелекту H100, додаючи більше можливостей продукту, який підживлює його домінування на ринку обчислень зі штучним інтелектом.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Нова модель під назвою H200 отримає можливість використовувати пам’ять з високою пропускною здатністю, або HBM3e, що дозволить їй краще справлятися з великими наборами даних, необхідними для розробки та впровадження штучного інтелекту, повідомляє Nvidia. AWS від Amazon.com Inc., Google Cloud від Alphabet Inc. і Cloud Infrastructure від Oracle Corp. взяли на себе зобов’язання використовувати новий чіп з наступного року.

Поточна версія процесора Nvidia, відома як прискорювач штучного інтелекту, вже користується великим попитом. Це цінний товар серед технологічних важковаговиків, таких як Ларрі Еллісон та Ілон Маск, які пишаються своєю здатністю отримати чіп. Але продукт стикається з більшою конкуренцією: Advanced Micro Devices Inc. виводить на ринок свого конкурента чіп MI300 у четвертому кварталі, а Intel Corp. стверджує, що його модель Gaudi 2 швидша за H100.

Нагадаємо, оскільки війна Ізраїлю проти ХАМАС щодня обходиться в економіку приблизно в 260 мільйонів доларів США, виплати ультраортодоксальним школам та інші ініціативи, яких відстоюють праві в правлячій коаліції, призвели до розрахунків для прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...