Бюджет війни залишає Нетаньяху затиснутим між ринками та політикою – Bloomberg

Поділитися:

Оскільки війна Ізраїлю проти ХАМАС щодня обходиться в економіку приблизно в 260 мільйонів доларів США, виплати ультраортодоксальним школам та інші ініціативи, яких відстоюють праві в правлячій коаліції, призвели до розрахунків для прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Конфлікт забирає жахливі жертви. Він також став дорожчим для Ізраїлю, ніж передбачалося спочатку, і створює навантаження на державні фінанси. Але саме суперечливі роздаткові матеріали викликали національні дебати та тримали ринки на межі, оскільки міністр фінансів Бецалель Смотріч протягом кількох днів готується оприлюднити новий бюджет на 2023 рік, а потім представити плани на наступний рік.

У програму витрат Ізраїлю включені так звані «коаліційні фонди», або дискреційні витрати, призначені для п’яти партій, що входять до складу уряду Нетаньяху, найбільш релігійного в історії Ізраїлю. Рекордні 14 мільярдів шекелів (3,6 мільярда доларів) трансфертів, затверджених у травні минулого року, частково підуть на релігійні школи — деякі звільнені від викладання таких предметів, як англійська мова та математика. Інші віддані переваги проекти включають розвиток єврейських поселень на окупованому Західному березі.

Нагадаємо, Турецькі та ізраїльські офіційні особи провели переговори про енергетичну співпрацю, оскільки дві країни прагнуть розширити економічні зв’язки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....