На Харківщині вже виявлено 25 катівень – поліція

Поділитися:

25 катівень, які організували російські війська під час окупації у Харківській області, виявила поліція. Про це повідомив начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

«Слідчі виявили вже 25 катівень, які організували росіяни під час окупації. По кожній проведені детальні огляди – вилучені відбитки пальців, ДНК, документи, чорнові записи та предмети, що свідчать про злочини окупантів. Встановлюються свідки та потерпілі від злочинів росіян», – написав слідчий у Facebook.

Крім того, за його словами, зареєстровано 542 провадження за колабораційну діяльність, а також повідомлено про підозру 126 колаборантів і скеровано до суду 59 справ.

Як повідомив Болвінов, робота Слідчого управління та усієї поліції щодо притягнення колаборантів та військових росіян до кримінальної відповідальності ще триває.

Тим часом Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець дав оцінку виявленим катівням на Херсонщині. За його словами, російські загарбники застосовували до мирних мешканців електричним струм, металеві труби; їм ламали кістки.

«Таких масштабів я ще не бачив. А я відвідував особисто всі катівні у різних областях України. Цей масштаб просто жахливий… Таке враження, що російські військові отримують від цього якесь задоволення, коли вбивають та піддають тортурам наших громадян…

Я навіть сьогодні спілкувався з хлопцем, якого тримали 45 днів у одному місці і катували. У цей час він бачив, як разом із ним десятки людей зазнавали тортур. Їх били електрикою, металевими трубами, їм ламали кістки, і все це відбувалося на камеру, тобто росіяни все це фільмували», – сказав омбудсмен в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, під час стабілізаційних заходів у деокупованому Херсоні співробітники Служби безпеки та Нацполіції виявили катівню, де російські окупанти допитували та катували проукраїнськи налаштованих херсонців.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...