Кабмін закриє список Міжнародних спонсорів війни

Поділитися:

За рішенням Кабміну та після обговорення з міжнародними представниками, сторінку на сайті Нацагентства із запобігання корупції (НАЗК) з переліком спонсорів війни буде закрито.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Рішення про закриття переліку ухвалили на розширеному засіданні Кабміну за участю секретаря РНБО, голови СБУ, генерального прокурора та голови НАЗК, послів іноземних країн, представників посольств іноземних країн та ЄС,

На засіданні уряд розглянув питання санкційної політики держави та відповідного інформування, зокрема функціонування сторінки “Міжнародні спонсори війни” на сайті НАЗК.

Чиновники заслухали інформацію від МЗС про звернення представників дипломатичного корпусу країн-партнерів щодо відсутності нормативної бази для існування списку Міжнародних спонсорів війни, а також негативного впливу цього списку на прийняття важливих рішень для протидії російській агресії.

У Мін’юсті заявили, що поширення такої інформації від імені держави без врегулювання питань на законодавчому рівні є неприйнятним.

Інформацію з реєстру Міжнародних спонсорів війни передадуть до Міжвідомчої робочої групи з реалізації державної санкційної політики для опрацювання, у тому числі для визначення підстав для застосування санкцій до зазначених у реєстрі суб’єктів та підготовки відповідних пропозицій для розгляду на засіданні РНБО.

Тепер користувачів зі сторінки “Міжнародні спонсори війни” на сайті НАЗК будуть перенаправлені на сторінку “Державний реєстр санкцій” на сайті РНБО.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...