Лінії Суровікіна: як РФ збудувала укріплення на фронті – «The Wall Street Journal»

Поділитися:

Коли на початку червня українські війська розпочали контрнаступ, вони незабаром загрузли у складній оборонній мережі перешкод, яку Росія будувала місяцями. У четвер українські війська прорвали головну російську лінію оборони, що дало надію на прорив у спробі відрізати шлях на південь і розділити окупаційні війська навпіл.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Але шлях на південь залишається добре укріпленим. Карти, складені аналітиками розвідки з відкритих джерел, допомагають зрозуміти, чому контрнаступ України відбувається так повільно, і які перешкоди стоять попереду, в тому числі ще одна потужна оборонна лінія, яку росіяни розширюють.

Журнал поєднав свої репортажі з аналізом Black Bird Group, фінської волонтерської групи, яка аналізує супутникові знімки і контент соціальних мереж, щоб визначити масштаби російської оборонної мережі. Аналітики групи, Пасі Паройнен та Еміль Кастехелмі, служили у фінській армії.

Протягом останніх трьох місяців головною віссю атаки Києва була територія на південь від Оріхова, утримуваного Україною міста в Запорізькій області. Через нього пролягає найкоротший шлях до узбережжя Азовського моря, кінцевої мети українського контрнаступу. Але росіяни підготувалися до наступу.

Паройнен і його колеги почали відстежувати розвиток російської оборони в цьому секторі, де, за його словами, вона є найсильнішою.

Ось які шари створила Росія, щоб не дати Україні набрати обертів. Ряди “зубів дракона” стануть грізною перешкодою для українських танків. Для прориву цих 4-футових бетонних пірамід можуть знадобитися бойові інженери.

У міру просування українських військ російські війська, ймовірно, будуть пристосовуватися до розвитку подій на полі бою. Але подолання російської оборони дозволить Києву захопити більшу територію, націлитися на більшу кількість критично важливих російських ліній постачання і підірвати здатність Росії вести війну в набагато ширшому регіоні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...