Goldman Sachs каже, що ринки, що розвиваються, витримають економічні труднощі Китаю – Вloomberg

Поділитися:

Протягом останніх трьох десятиліть економіка Китаю була домінуючим чинником економічного та корпоративного зростання на ринках, що розвиваються. Стратеги Goldman Sachs Group Inc. кажуть, що тепер це змінюється.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

Назвавши це «триваючим довгостроковим розлученням», банк США заявив, що вплив уповільнення та зниження рейтингу другої за величиною економіки світу на інші країни, що розвиваються, «стрімко» знизився за останні три роки. Це говорить про те, що нинішній вибух макроекономічних проблем і розпродаж акцій, можливо, не потягнуть за собою ринки, що розвиваються, як це було б у минулому.

Китай займає приблизно третину ваги в ключових індексах ринків, що розвиваються, для акцій та облігацій, тоді як активи багатьох країн, таких як Південна Африка, чутливі до даних і політичних заяв, що надходять із Пекіна. Це означає, що індекси можуть бути спотворені невеликими змінами в показниках Китаю. Величезні розміри Китаю з фондовим ринком у 10 трильйонів доларів і ринком облігацій у 19 трильйонів доларів також витісняють потоки коштів на ринки, що розвиваються.

Незважаючи на те, що деякі кореляції нормалізуються, а країни світу, що розвивається, все ще демонструють чутливість до Китаю, загальне зниження впливу економіки Китаю та зміни доходів продовжуватимуться, як показали моделі Голдмана. Акції Близького Сходу та Індії можуть бути «привабливими місцями», щоб сховатися від проблем Китаю, тоді як Корея є найкращим вибором, кажуть вони.

Нагадаємо, Президент США Джо Байден назвав Китай “бомбою уповільненої дії” через його економічні проблеми й сказав, що країна перебуває в біді через слабке зростання.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...