Зеленський затвердив санкції РНБО щодо громадян Росії з паспортами України

Поділитися:

В умовах війни особливу увагу служб безпеки привертають громадяни країни-агресора, які користуються українськими документами та мають подвійне громадянство.

Так, Рада нацбезпеки та оборони (РНБО) прийняла рішення про введення санкцій проти шести таких громадян Росії.. Своїм підписом президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО. Про це йдеться в указі глави держави, оприлюдненому у суботу, 30 грудня.

Зазначається, що санкції запроваджено у зв’язку з тим, що вони використовують українські документи на інші імена.

Санкції введено проти:

  • Буркіна Єгора Васильовича, громадянина Росії, може використовувати документи, оформлені на ім’я Левченка Єгора Васильовича, у тому числі паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • Амірханяна Андрія Абрамовича, громадянина Росії, може використовувати документи на ім’я Лемішка Андрія Абрамовича, зокрема, паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • Градопольцева Артема Олександровича, громадянина Росії, в Україні отримав посвідчення біженця;
  • Кліпова Дениса Івановича, громадянина Росії, в Україні отримав посвідчення біженця;
  • Галямова Тимура Ільясовича, громадянина Росії, користується документами громадянина України на ім’я Халікова Артема Ельдаровича, зокрема, має паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • Сафіханова Альберта Мінулловича, громадянина Росії, користується документами громадянина України на ім’я Будаєва Роберта Радиковича, зокрема, має паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

РНБО доручила Кабінету міністрів, СБУ та НБУ забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності санкцій. А МЗС має проінформувати компетентні органи Євросоюзу, США та інших держав про застосування санкцій та порушити перед ними питання про введення аналогічних обмежувальних заходів.

Нагадаємо, тиждень тому Володимир Зеленський набрав чинності ще два рішення РНБО про запровадження економічних санкцій. Вони стосуються колаборантів та компаній на тимчасово окупованих територіях.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...