Зеленський розповів про роботу над вступом в ЄС

Поділитися:

Президент Володимир Зеленський повідомив, що провів кілька нарад щодо міжнародної роботи яка стосується наступних кроків України на шляху до членства в Євросоюзі. Про це Зеленський розповів у зверненні.

“Провів кілька нарад щодо нашої міжнародної роботи. Перше – Євросоюз. Наступні кроки в напрямку повноправного членства. Вчора Єврокомісія схвалила переговорну рамку. Далі очікуємо рішення європейських лідерів щодо затвердження”, – зазначив Зеленський.

“І буде важливим і для України, і для всієї європейської спільноти – важливим та сильним сигналом – зробити все для початку переговорів уже під час бельгійського головування в першому півріччі цього року”, – акцентував Зеленський.

Він наголосив, що це має бути спільним темпом і України, і Євросоюзу. Зеленський додав, що Україна має чіткий порядок кроків.

Також президент розповів про стратегічну нараду щодо американського напрямку політики. “Про те, як дати більше правильних імпульсів нашій роботі з партнерами та спільному тиску на російську державу протягом усього цього року. Перемогти тут, в Україні, у цьому протистоянні з російським терором – це питання виживання для демократичних систем, це питання взагалі того, на що здатні демократії”, – підкреслив Зеленський.

Він наголосив, що за достатньої підтримки Україна здатна захистити себе, а відтак – гарантувати, що “жоден інший міжнародний злочинець не спокуситься агресією, як Путін”.

Нагадаємо, Міністерство оборони Тайваню виявило впродовж доби 26 військових літаків і 10 бойових кораблів китайської армії навколо острова, що стало першим масованим патрулюванням за останні кілька тижнів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...