Зеленський планує західноєвропейський тур, щоб лобіювати допомогу Україні – Вloomberg

Поділитися:

За словами людей, обізнаних у цьому питанні, Володимир Зеленський планує поїздку західноєвропейськими столицями під час Мюнхенської конференції з безпеки, оскільки український президент шукає військової підтримки на тлі боротьби за фінансування у Вашингтоні.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У рамках поїздки Зеленський, ймовірно, відвідає Париж і Берлін, повідомили в джерелі, підкресливши, що плани поки не підтверджені. Очікується, що український лідер відвідає щорічну конференцію в Мюнхені, яка триватиме з четверга по неділю.

Представники урядів Франції та Німеччини відмовилися від коментарів. В офісі Зеленського не коментують його графік поїздок з міркувань безпеки.

Оскільки поставки боєприпасів скорочуються, Зеленському потрібно обґрунтувати необхідність швидшої військової допомоги, щоб протистояти вторгненню Росії, сказав один із джерел. Ймовірно, він буде наполягати на переговорах щодо гарантій безпеки, сказав він.

Нагадаємо, Сенат Сполучених Штатів Америки ухвалив рішення припинити дебати щодо законопроєкту про виділення допомоги Україні та Ізраїлю. Таким чином, наблизилася фінальна частина голосування.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....