Зеленський і Габек впродовж зустрічі визначилися із необхідним ППО та говорили про оборонні проєкти

Поділитися:

Як повідомив Зеленський, Україна й Німеччина наразі готують конференцію з відновлення України.

Президент України Володимир Зеленський у четвер провів зустріч із віцепрем’єр-міністром Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва.

Сьогодні мав нагоду подякувати Німеччині. З візитом в Україні зараз Роберт Габек — віцеканцлер німецького уряду. Ми особливо цінуємо лідерство Німеччини, яке допомагає не лише нам, в Україні, захищати життя, а й усім у Європі зберігати саме таку Європу, яка вміє бути мирною, правовою, вміє дбати про людей, – повідомив Зеленський у відеозверненні.

Зокрема, за словами Президента, він обговорив з Габеком “саме те, що потрібно, щоб достойно відповісти на всі безпекові виклики цього року, на те, до чого готуються російські терористи”.

Ми обговорили з паном Габеком і фронт, наші потреби в ППО, комунікацію в цьому плані з партнерами, з третіми країнами, які могли б допомогти та з якими про це говоритимуть наші німецькі друзі, – зазначив Зеленський.

Звичайно, обговорили співпрацю на рівні європейських інституцій та економічні виклики, а також окремо приділили увагу спільним виробничим проєктам, спільній нашій роботі заради того, щоб наші оборонні підприємства дали більше сили нашим країнам і спільній безпеці всієї Європи, – додав він.

Крім того, як повідомив Зеленський, Україна й Німеччина наразі готують конференцію з відновлення України.

І цей формат домовилися зробити сфокусованим, зокрема, на ОПК, на виробництві, на енергетиці, на відновленні, на ППО. Результат, як і завжди, з Німеччиною буде, – резюмував він.

Нагадаємо, 13 квітня Німеччина ухвалила рішення передати Україні ще одну додаткову систему Patriot і ракети до наявних систем ППО.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...