Європа завжди підтримуватиме Україну – пообіцяла фон дер Ляєн у Давосі

Поділитися:

Україна заслуговує мати настільки багато підтримки, наскільки це можливо, – заявила під час Світового економічного форуму у Давосі Президент Єврокомісії Урсула фон де Ляєн. Вона запевнила Україну у незмінній підтримці з боку Європи й привітала сміливість і стійкість українців, що «надихнули світ» перед обличчям «жорстокої» повномасштабної російської агресії та «невпинних атак» росії на мирне населення.

«Протягом минулого року ваша країна вразила світ та надихнула Європу. Я можу вас завірити, що Європа буде завжди з вами», – сказала президент Єврокомісії, звертаючись до присутньої в залі Олени Зеленської.

На переконання Фон де Ляєн, Україні потрібна будь-яка допомога та інвестиції – не лише від державного сектору, а й «приватні інвестиції та ваші знання». Вона закликала присутніх на форумі надати Україні будь-яку допомогу для відновлення країни. За її словами, народ України «справді заслуговує» міжнародних знань і фінансів для реконструкції.

Високопосадовиця також запевнила, що російські злочини не залишаться безкарними. Проти Росії запроваджують безпрецедентні санкції, покликані занурити економіку країни-агресорки в рецесію на десятиліття.

«Ми застосували санкції, найбільш потужні за всі часи, які поставили російську економіку перед перспективою десятиліть регресу, та позбавили її промисловість будь-яких сучасних та критично важливих технологій. Не буде безкарності за ці російські злочини і не буде відступу у нашій підтримці для України, від допомоги у відновленні енергії, обігріву та водопостачання, до підготовки до довгострокових зусиль з її відбудови», – наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Всесвітній економічний форум у Давосі проходить вперше з часів пандемії. Серед основних тем для обговорення – вплив війни росії в Україні на економіку.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...