ЄС може вперше запровадити санкції проти китайських компаній – Bloomberg

Поділитися:

Керівництво Європейського Союзу пропонує у новому пакеті санкцій запровадити обмеження проти низки китайських компаній, які продовжують надавати допомогу росії на фоні війни проти України.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

За даними журналістів, наразі обговорюється внесення до списку санкцій трьох компаній з КНР. Їхні назви не повідомляються, але згідно з документами, йдеться про компанії, які займаються «переважно технологіями та електронікою».

Також санкції можуть запровадити проти фірм з Індії, Шрі-Ланки, Сербії, Казахстану, Таїланду, Туреччини та Гонконгу. Обмеження передбачатимуть заборону торгівлі європейських підприємств із компаніями, внесеними до списку.

Зазначається, що якщо рішення ухвалять, це буде перший з початку вторгнення росії випадок, коли ЄС запровадив обмеження проти компаній із материкового Китаю.

Нагадаємо, за словами людей, обізнаних у цьому питанні, Володимир Зеленський планує поїздку західноєвропейськими столицями під час Мюнхенської конференції з безпеки, оскільки український президент шукає військової підтримки на тлі боротьби за фінансування у Вашингтоні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...