“ЄС готується до світової війни, допомагаючи Україні зброєю” – Сійярто

Поділитися:

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявляє, що в ЄС існує “готовність до світової війни” через ситуацію в Україні.

Заяви угорського міністра наводить портал 444.hu.

Сійярто вважає, що стратегія ЄС стосовно війни провалилася, а поставки зброї Україні “не наблизили нас до миру і не покращили позиції України на полі бою”.

“Поставки зброї можуть лише затягнути війну або збільшити ризик ескалації до світової війни”, – сказав він.

За словами Сійярто, в угорському уряді вважають, що “мирні зусилля, і дипломатія має замінити поставки зброї як єдиний спосіб запобігти подальшим жертвам і руйнуванням”.

“Тому ми, угорці, готові обговорювати всі мирні плани. Але також необхідно чітко усвідомлювати, що мирні конференції можуть бути успішними лише тоді, коли на них будуть присутні всі учасники війни”, – сказав він, очевидно маючи на увазі запрошення Росії на Саміт миру у Швейцарії.

Також глава МЗС Угорщини розкритикував наміри ЄС ухвалити новий пакет санкцій проти РФ, оскільки, на його думку, попередні 13 пакетів були провальними.

“Що я не зовсім розумію, так це те, що якщо щось повністю провалилося тринадцять разів, то чому те ж саме потрібно намагатися зробити чотирнадцятого разу?”, – сказав він.

Сійярто додав, що європейські заходи завдали більше шкоди Європі, ніж Росії, і що народи континенту, в тому числі угорці, повинні розплачуватися за це, в той час як вони не несуть жодної відповідальності за розв’язання війни.

Нагадаємо, схожою заявою відзначився шеф Сійярто Віктор Орбан, який звинуватив європейських лідерів у використанні “логіки війни” на тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...