Як Орбану вдалося протиснути Україну у центр кола між Китаєм, Росією та Заходом, – Bloomberg

Поділитися:

Віктор Орбан відіграє ключову роль у тому, яке місце станом на зараз займає Україна.

Зокрема, видання Bloomberg розповідає про те, що саме угорському опортуністичному політику вдалося зробити так, що Україна стоїть у невигідній позиції, на перехресті інтересів Китаю, Росії та країн Заходу.

Колись давно угорці масово виходили на площу Будапешту, аби відсвяткувати падіння комуністичного режиму та свободу Угорщини від кабали СРСР. Серед молодих політиків та й просто громадян країни на тій площі святкував з усіма і Віктор Орбан. Натомість зараз, коли він став прем’єр-міністром, вектор його поглядів значно змістився. Так, зараз Угорщина у особі Орбана готується відзначати лідера комуністів Китаю Сі Цзіньпіна під час державного візиту.

Натомість у Вашингтоні та Брюселі, тобто у США та Євросоюзі, Угорщину вважають «найбільшим порушником спокою всередині НАТО завдяки таким крокам, як протидія санкціям проти Росії за її війну проти України та затримка вступу Швеції до Атлантичного альянсу». Експерти кажуть ще й про те, що опортунізм Орбана як політичний напрямок зараз використовується для того, щоб отримувати прибуток від глобального суперництва, яке складається з Росії та Китаю з одного боку та Заходу з іншого.

Нагадаємо, попри всі санкції, які були накладені на Росію після її віроломного повномасштабного вторгнення в Україну, економіка працює та здатна забезпечувати всі військові потреби.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....