Росія має проблеми стосовно своїх газових амбіцій в Арктиці через санкції, – Bloomberg

Поділитися:

Попри всі санкції, які були накладені на Росію після її віроломного повномасштабного вторгнення в Україну, економіка працює та здатна забезпечувати всі військові потреби. Але є принаймні один об’єкт у Росії, який дуже помітно постраждав. Це стосується планів Росії та Путіна особисто на видобування газу у Карському морі в Арктиці.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Об’єкт Arctic LNG 2 під керівництвом ПАТ «Новатек» розташований у Карському морі – один із тих, на які Росія покладала великі плани стосовно поповнення своєї газової скарбниці. Зокрема, саме через нього Москва планувала збільшити поставки скрапленого природного газу на нові ринки. Вартість операції складає 25 мільярдів доларів, але сам проєкт простоює через санкції, накладені на Росію США.

Відомо, що Росія намагається будь-якими шляхами збільшити свою присутність на світовому ринку СПГ. Але не може досягти мети. Зокрема, йдеться про амбітні плани – до 2030 року Путін хоче додати до існуючого вже щонайменше 35 мільярдів доходу саме завдяки торгівлі скрапленим газом.

Нагадаємо, радник з національної безпеки США Джейк Салліван заявив, що після отримання військової допомоги США на суму понад 60 мільярдів доларів Україна  зможе розпочати новий контрнаступ у 2025 році.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....