Ядерні погрози: як путін намагається стримувати США

Поділитися:

Колишній посол США в Росії Майкл Макфол заявив про те, що президент РФ Володимир Путін використовує погрози ядерною зброєю, щоб загальмувати виділення коштів американцями на допомогу Україні.

“Я думаю, що пік загрози припав на осінь 2022 року, судячи з моїх розмов із представниками адміністрації Байдена, коли Путін програвав, і він знову її розгорнув”, — сказав дипломат в інтерв’ю The Washington Post.

За його словами, глава Кремля використовує ядерну зброю як козир, щоб стримувати Захід. До цих загроз варто ставитися серйозно.

“Я знаю, що він (Володимир Путін, — ред.) успішно утримує нас від надання українцям зброї, яка, на їхню думку, необхідна для ефективної зупинки путінської армії в Україні”, — додав колишній посол.

У цьому ж інтерв’ю Макфол сказав, що найкращий спосіб покарати Володимира Путіна — ухвалити законопроєкт про допомогу Україні. Так, поразка у війні може послабити режим Кремля всередині країни. Це потрібно зрозуміти російським опозиціонерам.

“Це не означає, що буде революція або переворот. Я не думаю, що хтось про це думає. Але перемога над ним в Україні — найкращий спосіб допомогти демократичним опозиційним силам всередині Росії”, — сказав він.

Нагадаємо, спікер Палати представників США Майк Джонсон зірвав двопартійний пакет підтримки Україні, запропонований Сенатом, але залишив двері відкритими для нового двопартійного пакету зовнішньої допомоги, що включає обмеження на кордоні з Мексикою.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...