В ЄС розповіли, коли можуть розпочатися переговори з Україною про вступ до Євросоюзу

Поділитися:

Європейська рада доручила Раді ЄС швидко опрацювати рамки для переговорів з Україною щодо членства, аби розпочати переговорний процес ще до завершення терміну Бельгійського головування в Євросоюзі, тобто, до 1 липня 2024 року.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками першого дня роботи саміту ЄС заявив президент Європейської ради Шарль Мішель, повідомляє Укрінформ.

“Ми надаємо Україні підтримку також у питаннях розширення, та маємо нагоду підтримати зусилля України, та надихнути її на подальші реформи. Рамки для переговорів вже на столі. Ми запросили Раду ЄС працювати швидко, щоб досягти прогресу, і я щиро сподіваюся, що під час бельгійського головування буде можливим провести першу міждержавну конференцію з Україною”, – заявив Мішель.

Якщо перша міжурядова конференція між Україною і ЄС відбудеться ще за Бельгійського головування, це означає, що переговори розпочнуться у період до кінця червня, коли завершиться ротаційне головування Бельгії в ЄС. З 1-го липня головування в ЄС переходить до Угорщини.

Нагадаємо, радник з питань національної безпеки Джейк Салліван несподівано відвідав Київ і пообіцяв, що Палата представників США схвалить пакет допомоги Україні на 60 мільярдів доларів, заявивши, що немає потреби придумувати інші плани, щоб отримати необхідну допомогу країні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....