В Україну їдуть Генсек ООН та президент Туреччини

Поділитися:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутеріш у четвер, 18 серпня, на запрошення Володимира Зеленського з візитом прибуде до Львова. Таку інформацію під час свого виступу в ООН 16 серпня озвучив його речник Стефан Дюжарик, пишет Reuters.

У Львові Гутеріш зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, а також президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, який, як передбачається, також цього дня прибуде до Львова.

Під час зустрічі сторони планують обговорити низку питань, серед яких ситуація на Запорізькій АЕС, яка останнім часом зазнає регулярних обстрілів з боку російської армії. Організація Об’єднаних Націй заявила про свій намір сприяти візиту інспекторів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) до Запоріжжя з Києва, але Росія категорично відкинула можливість будь-якої місії, яка проходитиме через столицю України.

Ще одними з тем обговорення стануть питання вбивства полонених українських військових у Оленівці, напрацювання за «зерновою угодою», а також можливий пошук політичного вирішення війни з росією.

Наступного дня, після відвідин Львова, Гутерріш вирушить до Одеси, де планує відвідати порт, який запрацював на експорт українського зерна після укладання «зернової угоди».

Після завершення візиту в Україну, в суботу, 18 серпня, генсек ООН вирушить до Туреччини для відвідування Спільного координаційного центру в Стамбулі, до складу якого входять представники України, росії, Туреччини та ООН, які взяли на себе контроль над чорноморським експортом українського зерна та добрив.

Нагадаємо, від початку російської агресії в Україні це вже другий візит Гутеріша до нашої країни. У момент перебування генсека ООН в Києві росія завдала по місту ракетного удару.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...
15 Квітня 2024 року - 23:08
Понад чотири місяці студенти проходять навчання в соціальній акторській школі...
12 Квітня 2024 року - 13:41
Hillel IT School підписують у “Вчасно” навіть інструктажі з питань...
11 Квітня 2024 року - 12:05
Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію