В США шукають привід, щоб не ставити допомогу Україні на голосування

Поділитися:

Білий дім звинувачує спікера Палати представників Джонсона в тому, що він шукає виправдання, щоб не ставити на голосування законопроєкт про допомогу Україні, незважаючи на двопартійну підтримку.

Спікер Палати представників Майк Джонсон шукає привід для того, щоб не виносити на голосування законопроєкт щодо виділення допомоги Україні, заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр на брифінгу.

У Жан-П’єр спитали, чи не розглядають у Білому домі можливість зосередитися на лише військовій допомозі Україні, якщо це може отримати більшість у Палаті представників.

Вона у відповідь зауважила, вже запропонований адміністрацією законопроєкт матите двопартійну підтримку у Палаті представників, якщо він буде винесений на голосування.

“Я думаю, що те, що відбувається, – це те, що спікер ( Джонсон-ред.) дає привід, який не є виправданим, який не потрібен.  Тому що ми знаємо, що якби він поставив його на голосування, він би пройшов”, – заявила речниця Білого дому.

Вона вказала, Білий дім заохочує і буде заохочувати спікера Джонсона винести законопроєкт щодо допомоги Україні на голосування.

Жан-П’єр  наголосила, що Україна втрачає позиції на полі бою, і це частково тому, що “росія стає ще більш агресивною через бездіяльність Конгресу”.

“Йдеться про нашу національну безпеку – так само як ми говоримо про допомогу Україні, але це також наша власна національна безпека.  Тут все пов’язано”. – резюмувала речниця Білого дому.

Нагадаємо, на тлі постійних ракетних обстрілів пані посол США Бріджіт Брінк знову закликала до посилення військової допомоги Україні. Як зазначила посол, за останні п’ять днів росія запустила сотні ракет та безпілотників проти суверенної країни.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...