У США оголосили про санкції стосовно 300 компаній, що підтримують РФ

Поділитися:

Сполучені Штати та їх союзники оголосили про запровадження санкцій проти 300 суб’єктів, які допомагали РФ купувати необхідні технології та обладнання з-за кордону.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства фінансів США.

Під обмеження, зокрема, потрапили авіакомпанія “Перемога”, 16 морських суден, понад 250 юридичних осіб та 29 фізичних осіб, які Вашингтон підозрює у причетності до російського ВПК та пов’язаних з ним компаній.

Серед підприємств до санаційного списку внесли: автозавод “Урал”, Болхівський завод напівпровідникових приладів, ВАТ “Конструкторське бюро електровиробів XXI століття”, АТ “Фрязинський завод потужних транзисторів”, АТ “Завод ПРОТОН”, Брянський автомобільний завод, низка структур “Сибантрацита”.

Крім того, під обмеження потрапили компанії з ОАЕ, Азербайджану, Туреччини, Китаю, Бельгії та Білорусі, пов’язані із Росією.

“Міністерство фінансів постійно попереджало, що компанії зіткнуться зі значними наслідками за надання матеріальної підтримки російській війні, і сьогодні США нав’язують їх щодо майже 300 цілей. Сьогоднішні дії призведуть до подальшого зриву та деградації військових зусиль Росії, переслідуючи її військово-промислову базу та мережу ухилення.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....