У розслідуванні злочинів росії в Україні задіяна 21 держава – Євроюст

Поділитися:

У розслідуванні воєнних злочинів росії в Україні беруть участь двадцять одна країна. Про це заявив президент Євроюсту Ладислав Хамран під час візиту до Литви в інтерв’ю виданню LRT.

«Переважна більшість розслідувань здійснюється у країнах ЄС. З 21 країни, де проводяться опитування, — 14 є членами ЄС. Ще чотири країни, враховуючи Україну, перебувають у Європі, але не є членами ЄС. Інші три країни не входять до ЄС – США, Канада та Велика Британія», – заявив Хамран.

Як повідомив головний європейський юрист, збирання доказів злочинів та їх аналіз «буде довгим шляхом, який триватиме кілька років».

Наразі кожна з країні-учасниць проводить власні розслідування, після чого має надати звіт та зафіксовані заяви потерпілих та свідків.

«У нас є ідея централізувати всі зібрані докази, проаналізувати їх і порадити країнам, наприклад, прийти до висновку, що в певних регіонах були скоєні військові злочини і що цьому є докази», — додав президент Євроюсту.

Нагадаємо, Євроюст є агентством Європейського Союзу зі співробітництва у галузі кримінального правосуддя, в рамках якого національні судові органи співпрацюють у боротьбі із серйозною транскордонною організованою злочинністю.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...