У Польщі розкритикували Євросоюз за недалекоглядність

Поділитися:

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у своєму інтерв’ю Le Monde піддав Європейський Союз жорсткій критиці. На його переконання, європолітики «роками ігнорували російську загрозу», а деякі з них були просто “спокушені” президентом рф владіміром путіним.

Як зазначив Моравецький, у Росії відродились націоналізм і колоніалізм, однак у Європі багато хто відмовлявся це бачити. Нині настав час, і ці країни та їхні лідери повинні визнати свою помилку, – переконаний польський прем’єр.

Крім того, вважає він, лише повномасштабне вторгнення Росії в Україну зробило очевидним реальне ставлення Європи до росії та її президента путіна.

“Багато європейських лідерів було спокушено владіміром путіним. Зараз вони шоковані. Повернення російського імперіалізму не має нас дивувати. Європа опинилася у нинішньому становищі не тому, що була недостатньо інтегрована, а тому, що відмовилася прислухатися до голосу правди. Цей голос звучить із Польщі вже багато років”, – наголосив Моравецький.

Політик наголосив, що путін шантажує газом увесь континент і, якби Північний потік-2 було запущено, то залежність Європи від російських енергоресурсів стала б майже незворотною.

Окремо прем’єр-міністр Польщі торкнувся питання рівноправності країн ЄС, зауваживши, що це лише формальність, адже вирішальний голос в ухваленні рішень мають Франція та Німеччина.

“Політична практика показує, що німецькі та французькі голоси мають першорядне значення. Таким чином, ми маємо справу з формальною демократією та де-факто олігархією, в якій влада перебуває в руках найсильніших”, – сказав Моравецький.

Нагадаємо, раніше Моравецький заявляв, що після перемоги над імперіалістичною росією від права сильнішого треба позбутися всередині ЄС.

 

 

 

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....