У Держдепі критично відреагували на інцидент на Запорізькій АЕС

Поділитися:

У Державному департаменті заявили про те, що США стежать за ситуацією на Запорізькій атомній електростанції, де напередодні були зафіксовані падіння бойових БПЛА.

Штати закликають Росію не грати в небезпечні ігри й натомість передати управління АЕС Україні, заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

“Ми ознайомлені з повідомленнями про атаку БПЛА по Запорізькій АЕС. Ми продовжуємо спостерігати за умовами на станції, в тому числі за офіційним звітуванням МАГАТЕ, яке, на щастя, зазначило, що пошкодження в результаті удару БПЛА не поставили під загрозу ядерну безпеку”, – зауважив Міллер.

При цьому він підкреслив: “Росія грає в дуже небезпечну гру, захопивши українську атомну електростанцію, яка є найбільшою в Європі”.

Представник Держдепартаменту США у цьому контексті закликав російську сторону вивести свій військовий і цивільний персонал з АЕС, повернути повний контроль над електростанцією компетентним українським органам та утримуватися від будь-яких дій, які можуть призвести до ядерного інциденту на АЕС.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...