У Британії подають позов до суду на ПВК «Вагнер»

Поділитися:

У Сполученому Королівстві українці подали позов проти російської ПВК «Вагнер» та її очільника Євгена Пригожина. Таку заяву у вівторок зробив один із адвокатів, який представляє українську громаду в Британії. Про це повідомляє видання iNews.

За інформацією, у Великій Британії українців, які змушені були виїхати з країни через російську агресію, супроводжує юридична фірма McCue Jury and Partners.

У ній вважають, що активи «Вагнера» можуть бути направлені для виплат репарацій жертвам злочинів, скоєних його членами в Україні.

«Це перший випадок у світі, коли на «Вагнер» та їм подібних подали до суду їхні жертви», – закцентував увагу старший партнер фірми Джейсон МакКью під час свого виступу в парламентському комітеті із закордонних справ, і назвав перший прецедент у світі «історичним моментом».

За його словами, докази використання «Вагнером» терористичних засобів «для полегшення незаконного вторгнення в Україну», включаючи вбивства, зґвалтування, напади на інфраструктуру та закладення вибухівки навколо ядерних об’єктів, буде представлено у Високому суді Лондона.

Крім того, також планується дослідити залучення росією найманців у країнах Близькомого Сходу, Африки та Південної Америки, яка, утім, завжди відкидала подібні звинувачення.

Нагадаємо, росія залучила на війну проти України понад 8 тисяч найманців приватної військової компанії «Вагнера», більшість із яких – колишні в’язні.

Наприкінці вересня Євген Пригожин, близький до кремля бізнесмен з кримінальним минулим, зізнався, що заснував «Вагнер» у 2014 році, назвавши організацію «опорою» захисту інтересів росії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...