Цього тижня парламент Туреччини збирається проголосувати за заявку Швеції на вступ до НАТО – Вloomberg

Поділитися:

Цього тижня турецький парламент збирається проголосувати за вступ Швеції до Організації Північноатлантичного договору, підвівши альянс до завершення свого Північного розширення.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Партія ПСР президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, яка має більшість у парламенті разом зі своїм націоналістичним союзником, домагатиметься схвалення парламенту для ратифікації довгоочікуваного членства Швеції в НАТО.

Підтримка Ердоганом членства Швеції є частиною складної мережі геополітичних кроків. Його адміністрація намагається придбати 40 нових винищувачів F-16 і 79 комплектів модернізації для модернізації існуючого парку бойових літаків з 2021 року.

Президент Джо Байден зробив схвалення Туреччиною членства Швеції в НАТО необхідною умовою для продажу винищувачів Анкарі. Ердоган також сказав, що ці дві проблеми пов’язані і можуть бути вирішені лише разом. Схвалення Туреччини залишило б Угорщину останньою стороною для Північного розширення блоку, процесу, який триває більше півтора років.

Нагадаємо, Володимир Путін починає полювання на майно, наказуючи чиновникам знайти російські активи, які колись належали колишній імперії або належали Радянському Союзу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...