Тайвань передав ЗСУ 800 дронів-бомбардувальників

Поділитися:

Тайвань в рамках надання військової допомоги через посередників передає Україні 800 унікальних безпілотних літальних апаратів ближнього радіуса дії Revolver 860. Про це повідомляє видання Bild з посиланням на власні джерела.

Спочатку безпілотники продали Польщі, а потім вони вже надійшли в Україну. Про це повідомляє проект Oryx. За опублікованою інформацією, Варшава закупила дрони, щоб нівелювати пряму участь Тайваню в операції. Oryx не вказують точну кількість отриманих Україною БПЛА, але, за даними газети Bild, їх 800.

«Такий дрон може нести до восьми 60-міліметрових мінометних снарядів, він скидає їх завдяки барабану, що обертається, як у револьвера. За повного завантаження безпілотник може пролетіти до 20 кілометрів за 40 хвилин», — повідомляє Bild.

У червні у ЗМІ з’явилася інформація, що ЗСУ нібито вже використовували Revolver 860 на полі бою, але офіційно інформація про це не розголошувалась. Видання Taiwan News, посилаючись на представника виробника дронів DronesVision, повідомило, що безпілотники справді були продані Польщі, але «компанія не несе відповідальності за їхнє подальше використання».

Крім того, журналісти Taiwan News зазначили, що з початку повномасштабної війни в Україні DronesVision перестала постачати БПЛА на замовлення української армії, але значно збільшила постачання до Польщі.

Нагадаємо, США заявило о планах укласти контракт з компанією AeroVironment, яка виготовляє безпілотні літальні апарати, на виробництво 10 БПЛА Switchblade 600 для надання їх потім Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....