США залишили Україну без допомоги до кінця лютого

Поділитися:

Спікер Палати представників США Майк Джонсон оголосив перерву в її роботі без винесення на голосування законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню.

Про це повідомляє видання The Hill.

“Кожен день, коли спікер Джонсон спричиняє погіршення нашої національної безпеки, Америка програє. І кожен день, коли він відкладає голосування, авторитет республіканців у Конгресі перед американським народом падає, – зауважив Бейтс. – Утеча на дострокові канікули лише погіршує обидві проблеми”, – йдеться у повідомленні.

Сенат схвалив двопартійне фінансування допомоги союзникам, проте Джонсон заявив, що в законопроєкті відсутні жорсткіші заходи безпеки.

“Американський народ обурений шкодою, яку спікер Джонсон завдає національній безпеці Америки заради політики, як довели виборці у Нью-Йорку у вівторок”, – сказав Бейтс.

Голосування за законопроєкт допомоги союзникам мало відбутися 16 січня, але його скасували. Палата представників повернеться до роботи 28 лютого.

Нагадаємо, міністерство економіки України та Світовий банк разом працюють над залученням 500 мільйонів доларів на фінансування проєктів підтримки українського бізнесу у 2024 році. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...