США продовжують “валити” ціни на нафту: в Reuters розкрили деталі

Поділитися:

В США заявили, що поповнення стратегічного нафтового резерву (SPR) може тривати роками. У зв’язку з чим ціни на нафту продовжили зниження – якщо станом на ранок 23 березня ф’ючерси на марку Brent впали до 76,23 долара за барель, а WTI – до 70,40 долара за барель, то вранці 24 березня вони знизилися ще більше.

Так, на 4:12 за Грінвічем, Brent впала на 0,45% – до 75,57 доларів за барель, повідомляє Reuters. Ф’ючерси ж WTI знизилися на 0,46% – до 69,64 доларів за барель.

“Ціни на нафту різко впали на тлі зниження акцій європейських банків, а також після того, як міністерка енергетики США Дженніфер Гренхольм заявила, що поповнення стратегічного нафтового резерву країни може тривати кілька років. Що погіршить перспективи попиту”, – пояснюють аналітики.

Вони нагадують: у жовтні-2022 Білий дім заявив, що викупить нафту для SPR, коли ціни будуть на рівні 67-72 доларів за барель чи нижче. Водночас, зазначається, Гранхольм сказала законодавцям, що “цього року буде важко скористатися низькими цінами для поповнення запасів”.

“Відсутність закупівель сирої нафти для SPR є серйозним ударом по перспективах попиту. Водночас це чинитиме ще більший тиск на Китай – щодо збільшення попиту ним”, – зазначають аналітики.

Що буде далі

Водночас, за прогнозами, в майбутньому нафта значно здорожчає. Зокрема, зазначається у матеріалі, очікується, що у другому кварталі 2024 року Brent коштуватиме 97 доларів за барель.

“Попит з боку Китаю – найбільшого у світі імпортера нафти – продовжує зростати у всьому сировинному комплексі. При цьому його попит саме на нафту перевищує 16 млн барелів на день”, – пояснюють аналітики.

Нагадаємо, у компанії «Укрнафта» стверджують, що нарощувати видобуток газу в Україні вдається виключно шляхом ефективної роботи на вже наявних свердловинах, а також завдяки скороченню часу простоїв обладнання з виробництва газу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
24 Березня 2024 року - 20:24
Десять пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у...
21 Березня 2024 року - 17:07
Важлива новина для всіх хто хоче бути корисним на своєму...
21 Березня 2024 року - 15:53
За рішенням Кабміну та після обговорення з міжнародними представниками, сторінку...
21 Березня 2024 року - 13:14
Куба - екзотичний острів, який у багатьох асоціюється з Че...